VISITES I SERVEIS
Tot visitant de Guimerà hauria de visitar aquest santuari. Tant l'edifici com l'entorn son bonics de veure. Des del turó es domina un magnífic panorama de tot l'Urgell.
Just al costat de l'ermita es troba la casa de l'ermità en la qual es conserva part del claustre de l'antic convent de monges cistercenques (segle XII) que depenia del monestir de Vallbona de les Monges.

A mitjans del segle XIII les monges es traslladaren al peu de la serra i junt al riu, on fundaren el monestir de Vallsanta.

Els senyors de Guimerà sempre van protegir aquest lloc. Als capitells del claustre (o pot ser pòrtic d'una antiga capella), hi ha les armes dels senyors de la família Alemany i la creu de Sant Benet.
Jo sempre recordo la frase del rellotge de sol de la façana principal: "Jo sense sol i tu sense fe, no valem res".
Actualment l'edificació esta reformada i es conserva força bé. Cada vegada més, el Santuari compleix una funció d'oci i esbarjo, per grups de persones que volen reunir-se amb motiu d'una trobada o per fer un dina.
El Santuari disposa de barbacoes, taules per menjar sota cobert, piques per netejar, sales interiors, lavabos, aire sa i bona vista.
El telèfon de contacte pels grups que hi vulguin anar a dinar es:Antonio 659 038 523 o be Xavier 649 686 568
El preu es de 3 Euros per persona. La llenya de les barbacoes va inclosa en el preu.