Visitar
la Vila medieval de Guimerà és caminar, passejar amb tranquil·litat pel seus carrers. Necessitareu tot un matí o una tarda llarga. 
Us recomanem el llibre "GUIMERÀ i el Mercat Medieval" com la millor guia per la vostra visita al poble.
Per fer-vos
una millor idea de com es el poble i rodalies i també el Santuari de la Bovera, podeu veure un recull d’imatges aèries fent clic aquí: 
Us recomanem preparar-vos be el recorregut, tant de pujada com de baixada, per tal de no deixar-vos coses interessants per veure. Veieu l'
itinerari recomanat. Per preparar el recorregut podeu utilitzar el plànol actiu de la vila que teniu a continuació.

Teniu una visita obligada al
Museu de Guimerà - La cort del Batlle. Aquest es un espai de tres plantes on hi trobareu un monogràfic sobre els monestirs del Cister a l'Urgell sota el títol "Terra de Monestirs". A la planta baixa hi teniu les troballes més importants de les excavacions del monestir de Santa Maria de Vallsanta. També hi ha un espai per el que sempre ha estat "Guimerà afició per la arqueologia". A la segona planta hi teniu una sala d’audiovisuals i un espai per exposicions culturals i artístiques. També hi ha una petita botiga per si voleu endur-vos algun petit record de la vostra estada a Guimerà.
 

VISITA EL NUCLI MEDIEVAL DE LA VILA DE GUIMERÀ

Vista del carrer Jussà Vista del carrer de les Piques (devant de cal Mangrana) Vista general del poble de Guimerà Portal de Cal Coix Carrer de les Piques (Cal Sort) Portal de Tàrrega Cal Minguella Els Aubalços Plaça Major (Antic Ajuntament) Façana de cal Manseta al costat de la Capella Capella de Sant Esteve (S.XIV) Carrer de la Capella Pujada de la Plaça al Carrer de Cendra De les Escorones al carrer de la Goleta Carrer de la Goleta - Aubalços (devant Cal Rosich) Carrer de la Goleta Final del carrer de la Cendra Baixada del carrer de la Cendra cap a la Font de La Goleta Passatge d'Angel Guimerà Cobert de cal Ganga Carrer de la Cendra Entrada a la Plaça Major Carrer de l'Hospital Carrer de l'Estudi Carrer de Mosén Camí Església de Santa Maria Portal d'Evol Els Portals Els Portals Els Portals Informació de l'Església de Santa Maria Informació sobre les ruïnes del Castell Escales fins a l'Església El Cementiri Vell La Torre de Guaita Vista general del poble Vista dels porxos de la Rectoria Portal d'Orient (Alemany - Pinós) Vista de l'Església des del Portal d'Orient Carrer del Nord Carreró sense sortida (Cal Parra) Cal Cadiraire Carrer Migdia Casal de Guimerà Carreró entre el carrer de la Capella i el carrer de les Piques Carrer de la Capella (Cal Carreter) Carrer Cacau Carrer de la Bassa del Molí Carrer de la Bassa del Molí (Cal Tous) Carrer Montseré Pont Riu Corb Riu Corb

Posa el cursor sobre els punts del plànol i deixa’l allí uns instants per veure la llegenda del lloc del que veuràs l'imatge.


a les afores del poble també hi tens coses per veure ...

LA BOVERA

A 2 Km del poble es troba l'ermita - Santuari de la Bovera, damunt d’un turó A 589 m. No només es fa visible des de lluny, sinó que des d'ella s’obté una bona vista de la comarca.


Vista de l’ermita de la Bovera

MONESTIR DE SANTA MARIA DE VALLSANTA

Al peu de la carretera, poc abans d’arribar a Guimerà, venint de Tàrrega es poden veure les ruïnes d’una església gòtica amb uns grans finestrals que pertanyien al Monestir de Santa Maria de Vallsanta.
Aquest monestir es va començar a edificar a l’any 1235. La comunitat de monges que vivia en el mateix fou ajudada pel rei Jaume per construir el claustre.
El monestir va mantenir la seva activitat fins que a l’any 1589 les poques monges que hi vivien varen marxar.


Ruïnes del antic Monestir de Vallsanta


Anar a l'inici