El Bernat i la seva mare.

 

 

El restaurant Hostal Sant Jordi te una carta força original i molt personal obra del seu cuiner, el Bernat Casanelles. El Bernat te una llarga formació a Les (Vall d'Aran) i a Cambrils (Tarragona). Els seus coneixements, junt a la seva capacitat i entusiasme per la cuina catalana, han convertit el Sant Jordi en un dels millors restaurants de la Ruta del Cister.

La carta d'especialitats és única. Diferent de les altres. Podreu trobar-hi les amanides: de favetes amb cansalada a la vinagreta de menta, amanida de l'horta amb tonyina, entremesos Sant Jordi (escalivada, endívies, patè i esqueixada amb romesco de Guimerà), amanida saltada de peix i marisc, amanida de pasta, amanida de formatge de cabra amb salmó fumat, i xató i mongetes amb romesco vermell.
Com a entrants, destaquem
els ous remenats amb espàrrecs verds i gambes, i uns ous remenats amb gírgoles i gambes.
Si donem un cop d'ull a les carns, hi trobarem un magret d'ànec a l'agredolç, una suprema de pollastre amb rocafort, i un mar i muntanya d'escamarlans amb cargols.
Pel que fa al peix, es pot menjar unes bones gambes a la planxa, un bacallà a la crosta gratinat, un llenguat i una sèpia a la planxa.

Les especialitats que estan anomenades no sempre son les mateixes ja que el nostre restaurant cambia la carta cada temporada, tres vegades l'any. Hi ha variació amb les amanides d'estiu i plats calents de l'hivern.

El Sebastià servint a la barra.

El menjador es molt acollidor.

Preparant el pastís de noces.